Националистите от ВМРО искат криминилизиране на книгата „В“ като вагината“

Нова позиция с искане за най-строги  мерки срещу издателите на една книга, разпространи ВМРО. Става дума за онлайн книга „В като вагина“, за която Маргиналия писа – виж тук.

„Това е подбуда към ранен полов живот с детайлни инструкции за реализирането му и по същество илюстрациите могат да бъдат определени като порнография. За подобно подстрекателство има квалифицирани състави в Наказателния кодекс на България и ние призоваваме Прокуратурата да се самосезира и да започне проверка, настояват от партията“, смятат крайните националисти.

“ Тя уж е предназначена за подрастващите момичета, но реално пропагандира избора на пол, насърчава мастурбацията, съдържа рисунки с полови органи и насочва децата към сайтове и платформи, поддържани от различни НПО, които рекламират гей ориентацията“, се казва  още в позиция на ВМРО.

В съобщението от централата на ВМРО се поддържа връзката между „В“ като вагина“ и Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие.

„За нас от ВМРО това е тийнейджърският вариант на Истанбулската конвенция, но в много по-скандална опаковка“. Четивото, предлагано като образователен „флагман“ на „женствеността“ помагало, съдържа твърдения за несъществуващи стереотипи, за правата на жените и отношението към тях в България, които не отговарят на истината“, обясняват на публиката войводите. И настояват:

„Държавата в лицето на Прокуратурата, но и на Министерството на науката и образованието, и Министерство на здравеопазването, трябва да се намеси и да спре разпространението на това „четиво!(!)Призоваваме главния прокурор Иван Гешев, както и МОН и МЗ да предприемат необходимите мерки за НЕЗАБАВНОТО спиране на разпространението на „В като вагина“. Настояваме и за наказателна отговорност на авторите, илюстраторите и всички, които имат пръст в реализирането на този недопустим, извратен и скандален проект.“

По повод абсурдното искане на ултранационалистите известният медиен експерт Весислава Антонова написа в социалните мрежи:“Сега ако има умни и активни хора в българското изкуство, ще върнат отново на сцена „Монолози за вагината“ от Ева Енслър, чудесно режисирана от Галин Стоев с отличен избор на актриси: Цветана Манева, Снежина Петрова, Вяра Коларова. Това ще е много-добра подкрепа.“

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.