Урсула Фон дер Лайен: “Омразата е омраза – и никой не трябва да се примирява с нея.”

Споделете статията:

Председателят на Европейската комисия Урсула Фон дер Лайен изнесе пред Европейския парламент годишната си реч “За състоянието на съюза” – една година след началото на своя мандат.

Един от акцентите в речта й бе адресиран към правата на сексуалните малцинства и опитът на някои държава да обявят “градове без ЛГТБИ”. Председателят на ЕК отправи остри критики срещу хомофобските политики на полското националистическо правителство:

“Така че искам да бъда кристално ясна:” ЛГТБИ-свободни зони”, означава зони свободни от човечество! И нямат място в нашия(Европейски) Съюз! И за да сме сигурни, че подкрепяме цялата общност, (Eвропейската) Комисия скоро ще представи стратегия за укрепване на правата на ЛГТБИ.”

Комисията ще предложи да се разшири списъкът с престъпленията на ЕС до всички форми на престъпление от омраза и реч на омразата – независимо дали заради раса, религия, пол или сексуалност. Омразата е омраза – и никой не трябва да се примирява с нея”каза още Урсула Фон дер Лайен. “Като част от това ще настоявам и за взаимно признаване на семейните отношения в ЕС. Ако си родител в една държава, ти си родител във всяка държава.”

 

 

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Споделете статията:
Avatar

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.