Живот без самоличност – извън системата

Споделете статията:

Подкаст „Социалът говори“на Фондация КОНКОРДИЯ България  е място, в което екипът на Конкордия търси отговори и решения по социални теми. Тук хората от уязвими групи споделят своите нужди. Обсъждат се различни социални казуси и въпроси с потърпевши, експерти и представители на държавната администрация. Темата Епизод 1 в Подкаст „Социалът говори“ е „Извън системата – живот без самоличност“.

Защо хората от уязвими групи често не притежават документи за самоличност? Как това влияе върху качеството на живота им? Истината е, че от това зависи дали те могат да упражняват човешките си права, дали могат да се възползват от всички услуги, на които имат право, като граждани на Република България – здравни, социални, юридически и др. А много често те са жизненоважни за тях.

От практиката в КОНКОРДИЯ България, от проучвания се установява, че непритежаването на документи за самоличност и всички други проблеми, които следват от това, водят до огромен проблем за хората от уязвими групи. Не притежавайки документ за самоличност тези хора остават забравени, дори невидими.

Екипът на КОНКОРДИЯ България отправя послание към гражданите да се абонират за Социалът говори-тел. 0888885188

Информацията изготви

Зорница Симеонова

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Споделете статията:

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.