В София ще се проведе дискусия за интеграцията на деца от малцинствата

Споделете статията:

Дискусия за интеграцията на деца от малцинствата ще се проведе в София. Тя ще се състои на 24 март, четвъртък, от 19 часа в Betahaus на ул. „Крум Попов“ 56-58, и ще бъде на английски език.

По време на дискусията ще се обсъдят два предприемачески подхода за интеграция на деца от малцинства, които се прилагат по отношение на ромски деца в България и деца мигранти в Норвегия. В тяхната основа са ранното детско развитие и семейната подкрепа, казват от Фондация „Промяна“, които са организатори на събитието.

В дискусията ще участват Фирдоса Ахмед от норвежката организация Atlas Kompetanse и Eлена Кабакчиева от Фондация „Здраве и социално развитие“. Фирдоса Ахмед, който ще се включи онлайн, се занимава с подобряване на общуването между родители и учители с цел да се намали отпадането от училище и да се повишат постиженията на децата. Фондацията на Елена Кабакчиева работи както за повишаването на компетентността на родителите, така и за ранното детско развитие и изграждането на социални умения у децата.

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Споделете статията:

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.