Въпреки предразсъдъците на обществото, катеренето е напълно подходящо за специалните деца

Доброволци провеждат курсове по катерене за деца и младежи със специални нужди. Заниманията са безплатни и се провеждат всеки месец на различни места в София, съобщи БНР.

Венелин Кирилов – един от организаторите – разказва, че катеренето е един от спортовете, в които се състезаваш със самия себе си, и въпреки предразсъдъците на обществото е напълно подходящо за специалните деца:

Винаги пред мен е стоял въпросът, че всички трябва да могат да бъдат в планината, да могат да изпитат това удоволствие. Интересното е, че повечето хора си мислят, че ние правим нещо за децата, че ние им помагаме. Докато аз не смятам така. Мисля, че това е взаимно, защото, когато сме заедно, те също ни зареждат с много положителна емоция, с много радост. И виждаш как всяко едно дете добива смелост да преодолява трудностите, защото при тях трудностите са много по-големи и смятам, че те са много по-израснали, в някои отношения, от нас. 

 

снимка:Edna

Повече информация за събитието може да откриете на страницата във фейсбук “Катерене за специални деца и младежи”. Възрастови ограничения няма, но е добре децата да са с родител, за да са по-спокойни.

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.