Вашингтон: нападение над ЛГБТ приют

Споделете статията:

ЛГБТ център, който дава подслон на бездомни транс и куиър хора, беше вандализиран, а работещите в него – нападнати. Центърът „Каза Руби“ беше нападнат в неделя, като през прозореца му беше хвърлен камък, съобщи Pink News. Това е третият път в рамките на две седмици, в който приютът става обект на агресия, но първият, когато потърпевши са работещи в него.

Броят на докладваните престъпления от омраза в столицата на САЩ се е увеличил от 66 за миналата година до 107. Тази година са убити 7 транс хора в САЩ. Някои активисти обвиняват администрацията на Тръмп, че анонимно подклажда настроения против ЛГБТ хората.

Персоналът на „Каза Руби“ говори два езика и осигурява топла храна, групи за подкрепа, дрехи и съдействие за жилищно настаняване на някои от най-бедните граждани.

„Насилието е реално“, предупреди центърът на фейсбук страницата си. Въпреки това, благотворителното средище, основано от транс активиста Руби Корадо през 2012 г., обеща, че ще устои на предразсъдъците с думите: „така се започва и ние отказваме да сме следващите“.

Пред местен телевизионен канал Корадо каза, че полицейският началник на града е дошъл в центъра, за да увери работещите в него, че полицията полага усилия заподозрените да бъдат арестувани и съдени с цялата строгост на закона.

Нападението беше последвано от вълна от подкрепа за центъра в социалните мрежи.

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Споделете статията:
Avatar
Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.