Видеото на Рашал – журналистиката като аритметика и /пошла/ реклама?

„Журналистиката като аритметика и (пошла) реклама. Един директор на (студентска) телевизия обясни, че няма лоша реклама и че аритметиката му излиза, защото вложил 50 лв, а всички говорят за него…..Всички разбраха, че журналистиката е аритметика и реклама, а лоша реклама няма….
Кураж и поздравления на журналистите, студентите и преподавателите, които мислят, че българската публична среда има нужда и от други видове журналистика, написа в социалните мрежи проф.Анна Кръстева.“Нищо изненадващо при толкова ‘автентични’ родни консерватори. Те тичат буквално обратно на времето – във времето на ‘Me too’, на рекорден брой жени в Конгреса на САЩ, студентката в мечтите на бг ПР припка с кафенце и със сметанка около шеф, каза още тя.

„Не очаквахме чак такъв ефект. Телевизията съществува вече девета година, но досега никой не знаеше за нея“, заяви пред Дарик  директорът на студентската телевизия Алма Матер. И подчерта, че провокацията е била търсена. А самото видео определи като „пародия и скеч“. „Обвинението е, че е пошло и сексистко, поне от това, което чета. Търсили сме няколко ефекта вътре. Далеч сте от мисълта, че не знам какво е сексизъм, как започна движението Me Too. По-скоро това е една пародия и ние сме целели да бъде пародия. То е очевидно, че е част от скеч“, каза Рахал. Инвестирахме около 50 лева в този клип, а в момента той се върти по всички медии, пресметна той обявата от маркетингова гледна точка.

Една от инициаторките на българското #НеСиСама Леа Вайсова напомни за протеста срещу насилието на 26 ноември: „Още един повод да протестираме“.

Секситката вълна не подмина Маргиналия. След публикация по повод женомразката реклама имаше бурни реакциите на мъже и жени срещу забраната на подобни сексистки реклами „Какво, с бурки ли да се представят жените по рекламите“.

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.