ВМРО – Враца подозират стопанската дейност на “Ню Бояна” по повод събитие на “Свидетели на Йехова”

Нова интрига със законорегистрираната религиозна деноминация  “Свидетели на Йехова” сътвориха от областното ръководство на ВМРО във Враца. Основание за тревогата на патриотите е агитационната работа на последователите на “Свидетелите”, за която свидетелства публикация на сайта konkurent. От нея става ясно, че врачани намерили в пощенските си кутии или пъхнати под вратите им листовки на “Свидетели на Йехова.“Такъв тип религиозна агитация, без разрешение на Общината е забранена от наредбата за обществения ред – коментират от ВМРО. С листовките “Свидетелите …” канят за участие в конгрес, който ще се проведе във Филмово студио “Ню Бояна” в София“.

Информацията за конгреса на религиозните дейци е поставена в любопитен контекст. “Всеизвестен факт е чия собственост е студиото, приватизирано преди години“, пише konkurent.

„Маргиналия“ се обърна към Александра Цветкова, отговорник за връзките с обществеността на Филмово студио „Ню Бояна“ с въпроса какво е събитието, преценено от националистите и местните медии за „скандално“.

Ето отговора й: “Повече от година даваме помещенията на киноцентъра под наем. Тук се правят рокконцерти, корпоративни събития, скоро беше проведена “Балканска седмица на модата“. Запитана дали има нещо смущаващо за предстоящото събитие, организирано от „Свидетели на Йехова“, г-ца Цветкова каза изненадана: „Те са клиент като всички останали! Не съм прочела нито ред негативна информация за нашата работа! Останалите внушения няма да коментирам, те са плод на жълти медии“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.