Внасят подписка с искане за оставка на Валери Симеонов като шеф на интеграцията

 

Утре, преди заседанието на МС, авторитетни неправителствени организации, събрали над 15 хиляди подписа  в подкрепа на Декларацията с искане на оставка на Валери Симеонов като вицепремиер и председател на Националния съвет за сътрудничество по етнически и демографски въпроси (НССИЕВ) /https://www.marginalia.bg/novini/osvobodete-nezabavno-valeri-simeonov-kato-predsedatel-na-nsseiv-osvobodete-go-i-ot-pozitsiyata-mu-na-vitsepremier-po-demografskite-vaprosi/  ще внесат протеста си в Министерски съвет. Това ще се случи преди редовното заседание на кабинета. Вносителите са  Център за междуетнически диалог и толерантност  „Амалипе“, Национална коалиция „Интелект“, Фондация „Рома-Лом“ и партниращи организации, както и Националната мрежа на здравните медиатори. Те събраха над 15 хиляди подписа от цялата страна /https://www.marginalia.bg/novini/15-hilyadi-glasa-ot-tsyalata-strana-kazaha-ne-na-valeri-simeonov-kato-shef-na-integratsiyata/…/.  „Като една перифраза на някогашния председател на НС Александър Йорданов, това ще бъде хубав ден за българската демокрация!—заяви пред „Маргиналия“ Деян Колев, председател на „Амалипе“ – Тази подписка е напълно чист, граждански акт, неинспириран от никой партия!“

Преди внасянето на подписката, пред сградата на МС ще има флашмоб.

След връчването на Подписката за оставка на вицепремиера и председател на НССЕИВ Валери Симеонов, делегацията от представители на организациите ще внесе и идентичното искане в канцеларията на Президента на Р България.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.