Двойка лесбийки стават кралици на абитуриентски бал

Двойка лесбийки станаха „кралици“ на абитуриентски бал. Това се случва за първи път в 185-годишната история на гимназията „Леон“ в Талахаси, Флорида, уточнява местното издание „Талахаси демократ“.

Линдзи Криъл и Бри Граймс, които сега завършват гимназията, са заедно от три години.

„Хубаво е да знаеш, че някои неща, от които сме били част, могат да помогнат на други да преминат през трудни преживявания по позитивен начин“, сподели Граймс пред изданието и допълни: „Имах нужда от някого в живота си, който да ми покаже, че нещата ще се получат, когато за първи път се сблъсках с това преди години. Но нямаше кой.“

„Надявам се, че хората ще видят това и повече от тях ще започнат да мислят, че е добре да подкрепяш ЛБТК (лесбийки, бисексуални, трансполови и куиър) общността“, каза Криъл и добави, че в гимназията ѝ често се говори за промяна и че този абитуриентски бал е добър пример за по-малките ученици в нея.

Хиляди хора подкрепиха двойката в социалните мрежи, включително майката на Граймс. „Бри, която много я е грижа за равенството, феминизма и да няма разделителни линии между половете, е горда с училището си и класа си, че зачитат, че в любовта няма правила за пол. Като нейна майка съм горда, че тя избира любовта, че е храбра и държи на нещата, в които вярва, дори да са резлични от моите и тези на по-голямата част от света“, написа тя в Инстаграм.

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.