Заключителна дискусия „Смях срещу омразата“

Тази публикация е създадена в рамките на проекта "Смях срещу омразата".
Тази публикация е създадена в рамките на проекта „Смях срещу омразата“.

Финална дискусия по проекта на Marginalia „Смях срещу омразата“ ще се проведе в София днес. Тя ще започне от 16:30 часа в Къщата на гражданските организации на ул. „Христо Белчев“ №3. Темата на дискусията ще бъде: Потенциалът на една арт акция: какво научиха децата от проекта „Смях срещу омразата“. В нея ще се влючат представители на трите училища, включени в проекта – столичните 23-то СУ, 51-во СУ и 134–то СУ – на „Маргиналия“, Младежки център „Кръг“ и на Програма „Европа“ на Столична община. На срещата ще бъдат представени най-интересните резултати и изводи за иновативната си дейност.  Ще се изслушат идеи как този проект би могъл да бъде първата стъпка от поредица подобни инициативи.

Основната тема на дискусията ще бъде стрийт акцията по повод Световния ден на усмивката, която се проведе на 7 октомври в София с участието на ученици от трите столични училища и връзката ѝ с останалите дейности, включени в инициативата „Смях срещу омразата“.

В рамките на проекта бяха проведени още дискусии с учениците, конкурси за есета и художествени произведения и арт работилници, които да тематизират омразата през различните ѝ форми на проява. На сайта „Маргиналия“ бяха публикувани множество новини, коментарни и аналитични текстове, репортажи, проблематизиращи хейтърството и възможни начини за справяне с проявата му. Беше създадено и специално лого, което стои в началото на всяка публикация, свързана с инициативата „Смях срещу омразата“. Проектът предизвика интереса на редица медии.

Проектът „Смях срещу омразата. София като топос без реч на омразата“ се изпълнява с финансовата подкрепата на Столична община. Програма Европа, 2016 г. Сдружение "Маргиналия"
Проектът „Смях срещу омразата. София като топос без реч на омразата“ се изпълнява с финансовата подкрепата на Столична община.
Програма Европа, 2016 г.
Сдружение „Маргиналия“
Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.