Затварят ресторанта хранещ бездомни, жителите са недоволни от присъствието им около имотите

До 5 март, четвъртък, ресторантът, в който се хранеха бездомни, трябва да затвори. Причината за това е, че договорът за наем на ресторанта няма да бъде подновен. Това налага собственикът на ресторанта да се изнесе до посочената дата, съобщава stolica.bg

Мартин, собственикът на ресторанта, споделя, че кампанията за топъл обяд за бездомни е била удължена до средата на месец май, но собствениците на заведението са отказали подновяване на договора без да посочат причина. Мартин казва, че живущи около ресторанта са недоволни от наличието на бездомници около имотите им. Възмущавали се от външния им вид. За момента храната за бездомните ще бъде приготвяна в Костинброд и ще се превозва до столицата до приключване на кампанията. Усилено се търси ново помещение за ресторанта на Мартин, в който да продължи благородната кауза. Той се надява някой да му помогне. Собствениците на помещението, отказали преподписване на договора за наем, не отговарят на позвъняванията.

 

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.