Звездата на Манчестър Сити с глоба от 50 000 паунда заради расистка шега

Споделете статията:

Футболната асоциация на Англия се произнесе по казуса с Бернардо Силва, който предизвика доста спорове и дискусии в последния месец и половина, пише corner.

Звездата на Манчестър Сити, офанзивният футболист на Манчестър Сити Бернардо Силва е наказан с един мач и глоба от 50 000 паунда, заради наглед безобидната шега със съотборник в социалните мрежи. Той също така ще трябва да изкара поправителен курс.

Португалецът си позволи да сравни анимационния герой от популярния в родината му десерт “Conguitos” с детска снимка на съотборника си Бенжамен Менди. Тези шоколадови бонбони са много популярни в Испания и Португалия .

25-годишният португалец също така ще трябва да мине и през урок, който се изисква от ФА за усвояване на деянието си

Шегата бе приета от самия Менди, който реагира със смеещи се емотикони на поста, но футболните шефове и антирасистките организации не видяха нищо смешно в това.

Силва бе обект на сериозни нападки от тяхна страна заради неуместната си шега. Дори опита на Менди да го защити не помогна. Френският национал, който е приятел със Силва още от времето им в Монако, ясно заяви, че не вижда нищо обидно в това.

Явно думите на “засегнатия” нямат никаква тежест, защото Силва все пак отнесе наказание.

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Споделете статията:
Avatar

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.