Издателка на български книги призовава Емил Кошлуков.Ще бъде ли чута?

Споделете статията:

Николай Колев – едно знаково име за българската култура – ми липсва дълго време от екрана. Водещият ме впечатляваше с това, че нямаше книга, която да се обсъжда в ефир, и той да не я беше чел и да не я познаваше в детайли. Неговите коментари, анализи и виждания събуждаха душата на зрителя и, поне аз, исках да гледам все повече е повече.
Обръщам се директно към г-н Кошлуков. Толкова лесно ли се създават имена, че с такава лекота ги губим. И още нещо. Все по-малко в родния ефир се говори за книги. Любимият ми Дими Стоянович коментира повече за други изкуства, както и все по-привлекателната и задълбочена Шани и един от най-ерудираните анализатори на българската култура Юрий Дачев. Би било добре да се помисли да бъде създадено едно предаване само за книги – от него хората да се учат на висок вкус, с което да допълват духовната си цялост. Не заслужават ли българските издатели, които помогнаха да се създадат цели поколения нови талантливи автори, да имат предаване само за книги? Ето, едно такова ново предаване би могло да се води именно от Николай Колев, заради високия му вкус и задълбочени анализаторски способности.
Мисля, че колегите ми издатели и всички радетели за българската книга ще се обединят с мен и в един глас ще извикаме: върнете ни Николай Колев на екран. Дайте ни възможност чрез него да стигнем по-дълбоко до българската литература, и не само българската. С това ще помогнем на самите себе си да станем още по-духовни, истински и цялостни.
Целувки и поздрави!
Благодаря на всички, които четат моята страница
Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Споделете статията: