Не вярвайте на врачки, отстранете министър Стойчо Кацаров!

Уважаемо служебно правителство!
В последните три дни боледуващите от Ковид-19 хора и децата на възрастни родители застрашени от неутихващата зараза от коварния вирус, са в истински шок от действията на Стойчо Кацаров. Като част от правителството на Румен Радев, оповестило себе си като носител на добри дела, той ви причини неизмерим гаф. Репутационната дамга от уволнението на уважавания лекар и директор на Пирогов Асен Балтов е колосална!Оттук насетне няма да има софиянец, който да забрави какво причинихте на спешната медицина, на висококвалифицираните лекари, на медицинския персонал. Ако не знаете какво ви казва в тези 72 часа общественото мнение, обърнете се към някой да ви помогне как да съхраните поне някакъв етичен минимум!Задължително е да го послушате. Наложително е да се коригирате, защото къщата на държавническата ви чест гори. Оттеглете този безумен лекар, пребиваващ по волята на чистата случайност във властта, за да я използва за напълно несъвместими с ролята си действия. Не го ли сторите, уволнението на директора на Пирогов ще бъде вашият некролог, а разрушителните средства на Стойчо Кацаров и отвратителните му чистки ще останат в учебниците по история в рубриката неосталинизъм през 20-те години на българския преход от комунизъм към нормалност.
Уважаемо служебно правителство!
Да не би врачка да ви е обещала предълги дни за властване? Ако е така, не й вярвайте. Концентрирайте се върху онова, което ни дължите: извинение и решително отстраняване на министър Кацаров! Дайте си сметка какво наследство оставяте след себе си, защото погромът над белите престилки ще ви преследва до края на политическите ви дни.
Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Юлиана Методиева

Юлиана Методиева е журналист. Главен редактор на в. „1000 дни”. Съосновател на правозащитната организация БХК и главен редактор на нейното издание „Обектив” от 1994 до 2014 г. Автор на социологически изследвания, свързани с медийната свобода, антисемитизма, толерантността и малцинствата. Автор на 3 книги и десетки публикации в различни издания. Сценарист на документалния филм „Те, другите” (режисьор Ани Йотова). Основен спомоществовател на двутомното издание „Депортацията на евреите от Беломорска Тракия, Вардарска Македония и Пирот. 1943“ (автори Румен Аврамов, Надя Данова (2013).